Brandbeveiliging Friesland

BHV PRODUCTEN

Ontruimingsoefening op locatie

 

  Ontruimingsoefening   

 

Veel bedrijven en instellingen zijn verplicht jaarlijks een ontruimingsoefening te organiseren en uit te voeren. Wij kunnen u assisteren bij het uitvoeren van een ontruimingsoefening, waarbij we gebruik maken van diverse ensceneringsmaterialen (vlammenprojectoren, rookmachines oefenpoppen etc.) zodat er realistisch geoefend kan worden.

Wij verzorgen ook ontruimingsoefeningen voor studenten zodat de brandveiligheid van studentenhuizen kan worden belicht en tevens een een evacuatie kan worden georganiseerd waarbij de bewoners / studenten getraind worden om het pand via een korte en veilige manier te verlaten in geval van een calamiteit (brand, gaslekkage etc.)

Voor wie

Calamiteiten kunnen we niet regisseren, de reactie van uw medewerkers wel. Tijdens een ontruimingsoefening leren wij uw medewerkers, BHV'ers en het Hoofd BHV het ontruimingsplan/bedrijfsnoodplan in de praktijk te brengen. Alle procedures worden stapsgewijs beoefend en waar nodig aangepast. De cursus is bestemd voor medewekers binnen een bedrijf of organisatie die als BHV'er functioneren. Voorafgaand aan de oefening vindt een voorbespreking met alle betrokken BHV'ers plaats. Daarna wordt een calamiteit in scène gezet en wordt de ontruiming met uw medewerkers beoefend. De inzettijd van uw medewerkers (m.u.v. de BHV'ers) wordt zoveel mogelijk beperkt.

Doel

De ontruimingsoefening is een generale repetitie van een ongeval of calamiteit. Het doel van een ontruimingsofening is; uw medewerkers te trainen, hoe zij het pand via een korte weg en op een veilige manier dienen te verlaten wanneer het ontruimingsalarm in werking wordt gesteld. Uw BHV'ers worden getraind hoe zij een ontruiming moeten begeleiden en de procedures dienen toe te passen. De

Evaluatie

Na afloop van de ontruimingsoefening evalueert onze deskundige de oefening met uw BHV'ers, waarbij de leermomenten en verbeterpunten worden aangegeven. Na evaluatie zal er een verslag worden opgesteld. 

Bedrijfsnoodplan  Voorafgaand aan de ontruimingsoefening dienen wij uw bedrijfsnoodplan met daarrin het ontruimingsplan te bestuderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ontruimingsoefeningen zijn onder te verdelen in de volgende fasen:

 • Fase 0
  Theoretische communicatieoefening met behulp van het ontruimingsplan of bedrijfsnoodplan, inclusief een ronde door het gebouw;
 • Fase 1
  Fysieke ontruiming waarbij datum en tijdstip bij alle medewerkers op voorhand worden aangekondigd;
 • Fase 2
  Fysieke ontruiming waarbij de betreffende dag of week bij alle medewerkers op voorhand worden aangekondigd;
 • Fase 3
  Fysieke ontruiming onaangekondigd;
 • Fase 4
  Fysieke ontruiming onaangekondigd met extra inzet van bijvoorbeeld externe hulpdiensten, LOTUS, enscenering etc.
Cursusdatum

In overleg vast te stellen

 

 

 

   
Brandbeveiliging Friesland · algemene voorwaarden · disclaimer · sitemap